Ondersteunende studies
Inter-Actief biedt onderwijskundige ondersteuning aan de studenten:
- Bachelor Business Information Technology
- Bachelor Technical Computer Science
- Master Business Information Technology
- Master Computer Science
In samenwerking met andere studieverenigingen biedt Inter-Actief ook ondersteuning aan de studenten:
- Master Embedded Systems (Scintilla)
1 jaar, 9 maanden geleden geüpdatet
Onderwijs Flowchart
Ooit een onderwijsgerelateerde vraag gehad maar geen idee bij wie je die het beste kon stellen? Of misschien heb je zelfs de vraag al op meerdere plekken gesteld maar word je steeds doorverwezen? Vind hier dan waar je het beste terecht kan met jouw vraag!
Je kan de flowchart ook vinden in de buurt van de Inter-Actief kamer
Klik hier voor de pdf versie
1 jaar, 2 maanden geleden geüpdatet
Studiespecifieke en algemene informatie
Veel informatie kan gevonden worden op de websites van de universiteit.
BSc Business Information Technology / MSc Business Information Technology
BSc Technical Computer Science / MSc Computer Science
Relevant voor beide studies
1 jaar, 8 maanden geleden geüpdatet
Onderwijsfaciliteiten
Inter-Actief biedt als studievereniging een aantal facaliteiten om jou te ondersteunen bij jouw studie. Hieronder de onderwijsfaciliteiten op een rijtje:
- Goedkopere studieboeken
- (Oefen)tentamenbank
- Klachtondersteuning
- Projectavonden
- Bibliotheek
- Gratis collegeblokken
- Altijd bereikbaar voor vragen
2 jaar, 5 maanden geleden geüpdatet
Boeken kopen
Als lid van Inter-Actief kan je boeken met korting bestellen. De boeken kunnen worden gekocht via onze webshop.
1 jaar, 2 maanden geleden geüpdatet
Rooster
Roosters worden vier weken voordat een module start gepubliceerd.
Hou rekening mee dat de locaties van de evenementen kunnen veranderen. De laatste versie van het rooster kan benaderd worden via myTimetable.
2 jaar, 9 maanden geleden geüpdatet
SamenvattingenWiki
Op de SamenvattingenWiki staan oude tentamens die zijn ingeleverd bij Inter-Actief. Dus ben je op zoek naar extra oefenmateriaal voor je tentamens? Ga dan naar deze site.
1 jaar, 1 maand geleden geüpdatet
Afstuderen
Bij afstuderen komt veel kijken. Voor en tijdens het afstuderen moeten er een aantal dingen geregeld worden. Helaas is het niet altijd makkelijk om alle regels en procedures te vinden. Afstuderen voor je bachelor en master gebeuren of verschillende manieren. Hieronder een korte samenvatting van dingen die je kan verwachten en waar je op moet letten:
Bachelor
Afstuderen bij BIT en TCS gebeurd in de laatste twee modules. BIT houdt zich in module 11 bezig met BIT Inc. en TCS met het Design Project.
Bij BIT Inc. zal jij en je projectgroep werken aan een organisatorisch probleem binnen een bedrijf en bij het Design Project hetzelfde met een IT-probleem. Dit probleem kan worden aangeleverd door een IT-gerelateerd bedrijf en bij het Design Project soms ook door de Universiteit Twente zelf. Je zult je dus storten op een echt probleem. let op: je moet je projectgroep zelf bij elkaar zoeken (of contact opnemen met de modulecoördinator als dit niet lukt) en op tijd een project kiezen, want elk probleem kan maar door één groep aangepakt worden.
Bij het Research Project zal je je bezig gaan houden met een wetenschappelijk onderzoek binnen een bepaalde specialisatie, hier een wetenschappelijk artikel over schrijven en de resultaten presenteren. Alle onderzoeken zullen gepresenteerd worden bij de studentenconferentie. Wederom geldt hier dat je je op tijd moet inschrijven voor een bepaalde specialisatie, want er is maar een beperkt aantal plaatsen!
Naast de Osiris pagina's is hier voor BIT en hier voor TCS meer informatie vinden over deze twee laatste modules.
Master
Het afstudeertraject voor de master bestaat ook twee componenten: Research Topics en het Final Project. Deze staan niet los van elkaar zoals bij de bachelor het geval is.
In Research Topics ga je je oriënteren op onderzoeksprojecten die je interessant lijken om op door te gaan. Na Research Topics zou je een keuze gemaakt moeten hebben voor een specifiek eindproject, een projectplan klaar hebben en een toezichtscommittee gevonden hebben.
Het Final Project lijkt op een meer uitgebreide versie van het Research Project.
Meer informatie over het masterafstudeertraject van BIT is hier te vinden. Deze informatie is ook relevant voor CS masters. Kijk vooral even naar de checklist!
1 jaar, 7 maanden geleden geüpdatet
Studiekeuze master
Heb jij bijna je bachelordiploma op zak en ben jij je aan het oriënteren op een master?
Elk jaar worden er interne voorlichtingsmomenten georganiseerd. Tijdens deze sessies geeft elke masteropleiding waarin je met een bachelordiploma TCS of BIT gelijk kan doorstromen een presentatie over de inhoud van de master en is er ruimte voor vragen.
Als je het verder dan je eigen opleiding wilt kijken, neem een kijkje op de master open dag als je op de UT een master wilt doen. De master open dagen zijn altijd in november en maart. let op: voor sommige onderdelen is een inschrijving verplicht.
Ook is er op de site van de universiteit meer te vinden over de mogelijke masters, de masters die bij TCS horen zijn hier te vinden en van BIT hier
Doorstroommatrix.nl is een initiatief van verschillende universiteiten om snel een overzicht te krijgen wat de doorstroommogelijkheden en eisen zijn binnen je eigen en andere universteiten.
1 jaar, 7 maanden geleden geüpdatet
Herinschijving studie
Moet je je herinschrijven voor je bachelor of master of ben je vergeten wat je moet doen als je binnen de universiteit van bachelor naar master gaat?
Op deze pagina bevat alle informatie die je nodig hebt om je herinschrijving vlekkeloos te laten verlopen.
2 jaar, 5 maanden geleden geüpdatet
Onderwijscommissies
De PC-CS en BITOC zijn respectievelijk de opleidingscommissies van TCS en BIT (Bachelor en Master). Zij komen maandelijks bij elkaar om onderwerpen als OER en onderwijskwaliteit te bespreken en kunnen over bepaalde onderwerpen de opleidingsdirecteur adviseren. De commissies bestaan uit zowel medewerkers als studenten
Kijk voor meer informatie op hun UTwente-pagina die hier te vinden is: Studiespecifieke en algemene informatie
2 jaar, 5 maanden geleden geüpdatet
OER-samenvatting
De Onderwijs- en Examenregeling (OER) kan een overweldigend document zijn en je kan snel het overzicht verliezen in de grote hoop informatie die erin staat. Gelukkig is een oud-lid van de Onderwijscommissie, Thijs van Essen, zo vrij geweest om een korte introductie over het OER en de belangrijkste punten voor studenten die erin staan, samen te stellen.
De samenvatting is hier te vinden.
Als de samenvatting je benieuwd gemaakt heeft of je op zoek ben naar een specifieke regel is het OER hier onder te vinden.
1 jaar, 8 maanden geleden geüpdatet
Minor in het buitenland
Denk jij erover om te studeren in het buitenland?
Tijdens je minor (eerste semester van het 3de jaar bachelor (MOD09 en MOD10) of 2de jaar master) is hier ruimte voor! Het is een unieke kans om niet alleen aan een andere universiteit te studeren, maar ook op een onvergetelijk avontuur te gaan: ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld, het wonen in een ander land, en nog veel meer!
Zie hier voor meer info en presentaties van studenten. Deze presentaties geven het één en ander aan informatie. Een minor doen in het buitenland vereist een hoop voorbereiding, vooral als je buiten de EER gaat studeren. Dus begin op tijd met oriënteren en deze voorbereidingen.
Meer informatie over EEMCS specifieke zomerscholen en studeren in het buitenland kan je hier vinden.
Wanneer je meer wil weten kun je altijd contact opnemen met Jitske Rijken, dit is de EEMCS-coördinator voor minors in het buitenland.
1 jaar, 8 maanden geleden geüpdatet
Minor BIT
De bacheloropleiding BIT bevat naast een kernprogramma van 150 EC (major) een profileringsruimte van 30 EC (minor). De minor bestaat uit 2 modules van 15 EC en vindt doorgaans plaats in het eerste semester van het 3e bachelor jaar. Voor studenten die om wat voor reden dan ook, niet tijdens de gebruikelijke periode de minor kunnen volgen, wordt de gelegenheid geboden om in het tweede semester van het 3e bachelor jaar een minor te volgen. Het aanbod is dan echter kleiner dan in het eerste semester.
Na minimaal 75 EC van je major succesvol afgerond te hebben, kan je in je profileringsruimte kiezen uit verschillende soorten minors (2x 15 EC). Hiertoe behoren o.a. de minors Leren Lesgeven, Crossing Borders, studeren in het buitenland/aan een andere onderwijsinstelling en doorstroomminors (schakelen naar een andere masteropleiding). Alle soorten minors en meer informatie kan je vinden op de UT minor site. De keuzetool geeft je een overzicht van alle minors die je als BIT-student kan volgen.
Als BIT-student mag je maximaal 1 verdiepende minor van 15 EC volgen. Dit zijn:
- Serious Gaming
- Smart Cities: multifunctional flood defences
- Smart Spaces
- Study Tour (via Inter-Actief)
- Web Science
- High Tech Talent Management in a Global Context
- Cyber-Physical Systems
- Programming Paradigms
Let op! In OSIRIS kan je je voor maximaal 30 EC inschrijven op minor codes (dus niet op een modulecodes). Twee weken voor aanvang van een UT-minor, kan je je in OSIRIS aanmelden voor de bijbehorende module (op modulecode). Het aanmeldproces en de aanmelddeadline verschillen echter per minor. Verder is er bij sommige minors een maximum aantal deelnemers ingesteld. Meer informatie over minorinschrijvingen kan hier gevonden worden.
1 jaar, 8 maanden geleden geüpdatet
Minor TCS
De bacheloropleiding TCS bevat naast een kernprogramma van 135 EC (major) een profilerings- en keuzeruimte van 45 EC (minor). De minor bestaat uit 3 modules van 15 EC en vindt doorgaans plaats in het laatste kwartiel van het 2e bachelor jaar en in de eerste twee kwartielen van het 3e bachelor jaar. Voor studenten die om wat voor reden dan ook, niet tijdens de gebruikelijke periode de minor kunnen volgen, wordt de gelegenheid geboden om in het tweede semester van het 3e bachelor jaar een minor te volgen. Het aanbod is dan echter kleiner dan in het eerste semester.
Na minimaal het 1e jaar van je major succesvol afgerond te hebben, kan je in je profilerings- en keuzeruimte kiezen uit verschillende soorten minors (3x 15 EC). Hiertoe behoren o.a. de minors Leren Lesgeven, Crossing Borders, studeren in het buitenland/aan een andere onderwijsinstelling en doorstroomminors (schakelen naar een andere masteropleiding). Alle soorten minors en meer informatie kan je vinden op de UT minor site. De keuzetool geeft je een overzicht van alle minors die je als TCS-student kan volgen.
Als TCS-student moet je 1 of 2 verdiepende minors van 15 EC volgen. Dit zijn:
- Programming Paradigms 202001038 (Q4)
- Embedded Intelligent Systems 202200200 (Q4)
- Smart Spaces 202001040 (Q1)
- DS/AI: Seeing through the hype 202200020 (Q1)
- Cyber-Physical Systems 202001042 (Q2)
- Web Science 202001044 (Q2)
Let op! In OSIRIS kan je je voor maximaal 15 EC (2e jaar) en 30 EC (3e jaar) inschrijven op minor codes (dus niet op modulecodes). Twee weken voor aanvang van een UT-minor, kan je je in OSIRIS aanmelden voor de bijbehorende module (op modulecode). Het aanmeldproces en de aanmelddeadline verschillen echter per minor. Verder is er bij sommige minors een maximum aantal deelnemers ingesteld. Meer informatie over minorinschrijvingen kan hier gevonden worden.
1 jaar, 8 maanden geleden geüpdatet